SoftwareTipsandTricks Forum

Go Back   SoftwareTipsandTricks Forum > Software > Drivers
User Name
Password


No SOUND from Realtek AUDIO!!!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes

  #1  
Old 09-24-2006, 05:04 PM
naz_zaman Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4
Unhappy No SOUND from Realtek AUDIO!!!

Hi. Currently im having problems with my PC. There seems to be no sound comiong from the sound drivers. I have several legacy audio drivers and video drivers installed but no sound comes from my speakers. I think my the on-board sound card is Realtek. The location is "unknown" for the following devices.

Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Media Control Devices
Legacy Video Capture Devices
Video Codes

Can you help?!?!
Reply With Quote

  #2  
Old 09-24-2006, 08:02 PM
bbeard67 Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 433
Realtek Audio Drivers

http://www.softwarepatch.com/utilities/ac97.html
Reply With Quote

  #3  
Old 09-25-2006, 07:43 AM
naz_zaman Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4
still not working

i have download and updated the drivers. However, the audio is still not working. the version has not been updated, its still the old one!! PLEASE HELP!!
Reply With Quote

  #4  
Old 09-28-2006, 11:00 AM
Kevin_gibson's Avatar
Kevin_gibson Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,483
Naz_zaman,

Uninstall your sound drivers from device manager -
Restart - See if it gives you the same error messages.

If it won't update the drivers, it might not recognise the card being connected to the mobo.

Uninstall first, restart, should auto install, check if the drivers have reinstalled, if yes, check for any messages or anything.

See how you go.
Reply With Quote

  #5  
Old 09-28-2006, 01:07 PM
tpgames Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3
I've reinstalled the Realtek Audio 97 drive many times. this time it won't install properly. It says it did, but then I get the message no sound card!
Winamp says @Bad Directsound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration.

What happened was, I was in the middle of recording when my stupid father decided to shut down my laptop by simple closing the cover! He did not know I was recording over night! I've not been able to get anything to work since! (In the sound department.) I'm am very angry and will have my friend answer any posts here (as me) and help me get this working again. Thanks
Reply With Quote

  #6  
Old 09-28-2006, 06:11 PM
naz_zaman Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4
still no luck

Thanks for the info Kevin. But you see, the problem is that i cant even uninstall the codecs as the option is not available. This is due to the fact that the location of the codecs is "unknown". Therefore, its not picking up anything at all!!! More help needed!!
Reply With Quote

  #7  
Old 09-30-2006, 07:04 AM
Kevin_gibson's Avatar
Kevin_gibson Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,483
So when you right click it doesn't give you the option to uninstall / update?

Thats weird, make sure that your sound card is detected in BIOS aswell.

Quote:
Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Media Control Devices
Legacy Video Capture Devices
Video Codes

The above were from your first post - The Audio Codecs, if you right clck on the Audio Codecs, can you not uninstall or update?
Reply With Quote

  #8  
Old 10-02-2006, 05:04 PM
naz_zaman Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4
nope!

Hi, in reply to your post kevin. I can update the drivers but are unable to uninstall the drivers. I have checked the BIOS, the audio is enabled for Realtek. However, i am unable to find any updates. extra help?
Reply With Quote

  #9  
Old 10-03-2006, 07:10 AM
Kevin_gibson's Avatar
Kevin_gibson Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,483
Thats well weird, if you can update, but can't uninstall??

It could be an issue with either the card or the motherboard not detecting it correctly I suppose.

Disable the card in BIOS - Enter windows, back in to BIOS again and re-enable it, see if it kind of helps. Sorry I can't be more help to you, the card may be failing.
Reply With Quote

  #10  
Old 03-08-2013, 04:31 PM
TDu Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
no sound mozilla firefox

(Just wanted this solution to be on the internet somewhere...)

Problem: Windows media player has sound, browsers, no sound.

If you have a Realtek icon in your control panel, there
is one setting you will not see until you unplug and plug
something in one of your audio jacks.

(Try all available places there are to plug in speakers / headphones.)

You will get a dialog asking you what you just plugged in.

I had plugged in speakers and had originally answered as such.

This led to sound in windows media player but not in the browsers
(Windows Internet Explorer and Firefox Mozilla.)

Simply choosing headphones instead of speakers restored sound
everywhere.

Hope this helps someone out there!
Reply With Quote
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound and Audio Devices Barbiro Windows XP 67 08-17-2011 10:29 PM
No sound Multimedia audio Controller missing Macspam Windows XP 2 01-02-2008 01:25 PM
Please help. Realtek AC97 Audio Driver Issues - Sound Issues - Help please. Patrick5988 Drivers 6 02-28-2007 09:42 AM
No Sound, No Audio Device, Etc. pmori Windows XP 5 08-24-2006 07:59 PM
*another* sound problem (yes, terrible, i know) Unislash Hardware Problems 2 02-17-2006 08:24 AM



All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 2.3.2 © 2005, Crawlability, Inc.