SoftwareTipsandTricks Forum

Go Back   SoftwareTipsandTricks Forum > Operating Systems > Windows 7
User Name
Password


my sound stopped suddenly

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 7 votes, 2.57 average. Display Modes

  #1  
Old 12-06-2013, 08:12 PM
WikedAnton Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
my sound stopped suddenly

I was working away and listening to music and in the middle of a song, my sound suddenly stopped. I asumed it was the speakers i had plugged in and unplugged them. wrong. I looked at the mixer while music was playing and everything seems to be working, but i cant hear the sound. i checked under devices and it says "this device is working properly" and in everyway it looks like its working, but no sound comes out. i downloaded latest drivers and that didnt work either. I work with music and without sound i am screwed. Please help me, i would much appreciate some brains....thank you in advance... here are my details in advance....
System Model
Windows 7 Professional (x64) Service Pack 1 (build 7601)
Install Language: English (United States)
System Locale: English (Australia)
Installed: 1/04/2012 7:31:27 PM
Boot Mode: BIOS (Secure Boot not supported) No details available
Processor a Main Circuit Board b
2.67 gigahertz Intel Core i5 750
64 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (4 total)
Not hyper-threaded Board: Intel Corporation DP55WB AAE64798-204
Serial Number: AZWB9360001S
Bus Clock: 133 megahertz
BIOS: Intel Corp. WBIBX10J.86A.0122.2009.0802.2219 08/02/2009
Drives Memory Modules c,d
2975.33 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
2029.53 Gigabytes Hard Drive Free Space

Optiarc DVD RW AD-7240S ATA Device [Optical drive]

Generic USB CF Reader USB Device [Hard drive] -- drive 3
Generic USB MS Reader USB Device [Hard drive] -- drive 5
Generic USB SD Reader USB Device [Hard drive] -- drive 2
Generic USB SM Reader USB Device [Hard drive] -- drive 4
SAMSUNG HD103SI [Hard drive] (1000.20 GB) -- drive 0, rev 1AG01113, SMART Status: Healthy
WDC WD20EADS-00R6B0 [Hard drive] (2000.40 GB) -- drive 1, s/n WD-WCAVY0968601, rev 01.00A01, SMART Status: Healthy
12280 Megabytes Usable Installed Memory

Slot 'J1MY' has 4096 MB (serial number 0x6825662E)
Slot 'J2MY' has 4096 MB (serial number 0x6824474C)
Slot 'J3MY' has 2048 MB
Slot 'J5MY' has 2048 MB
Local Drive Volumes

c: (NTFS on drive 0) * 1000.10 GB 56.95 GB free
d: (NTFS on drive 1) 373 MB 342 MB free
e: (NTFS on drive 1) 1974.86 GB 1972.24 GB free

* Operating System is installed on c:
Network Drives
None discovered
Users (mouse over user name for details) Printers
local user accounts last logon
Owner 5/12/2013 10:43:25 AM (admin)
UpdatusUser 5/12/2013 10:47:19 AM
local system accounts
Administrator 14/07/2009 3:08:59 PM (admin)
Guest never
HomeGroupUser$ never

DISABLED Marks a disabled account; LOCKED OUT Marks a locked account

Amyuni Document Converter 300 on LPT1:
Amyuni Document Converter 400 on LPT1:
HP Deskjet 1050 J410 series on USB002
HP Deskjet 2050 J510 series on USB002
PDF Architect Driver on C:\Program Files (x86)\PDF Architect\print\curprint.pdp
Controllers Display
ATA Channel 0 [Controller] (2x)
ATA Channel 1 [Controller] (2x)
Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 2 port Serial ATA Storage Controller - 3B26
Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family 4 port Serial ATA Storage Controller - 3B20 NVIDIA GeForce 9800 GT [Display adapter]
HP Compaq W220q [Monitor] (22.0"vis, s/n CNT833C0QC, August 2008)
ViewSonic VA2226w-3 [Monitor] (22.4"vis, s/n QTS081542318, April 2008)
Bus Adapters Multimedia
Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 3B34
Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 3B3C Avnex Virtual Audio Device
Microsoft LifeCam VX-3000.
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Screaming Bee Audio
Virus Protection [Back to Top] Group Policies
Microsoft Security Essentials Version 4.4.0304.0
Scan Engine Version 1.1.10100.0
Virus Definitions Version 5/12/2013 Rev 1.163.1324.0
Last Disk Scan on Monday, 2 December 2013 2:30:38 AM
Realtime File Scanning On
avast! Internet Security
None discovered
Texas Instruments 1394 OHCI Compliant Host Controller
HID-compliant consumer control device
HID-compliant device (3x)
USB Input Device (2x)
HP Deskjet 1050 J410 series (USB)
Microsoft LifeCam VX-3000
HID Keyboard Device
HID-compliant mouse
Generic USB Hub (2x)
USB Composite Device (3x)
USB Mass Storage Device
USB Printing Support
USB Root Hub (2x)
Generic volume shadow copy
G:\
H:\
I:\
J:\
USB Storage Use in past 30 Days (mouse over last used for details) Hosted Virtual Machines (mouse over name for details)
Last Used
Generic USB CF Reader -- drive 3, s/n 058F312D81B1, rev 1.01 5/12/2013 10:42:58 AM
Generic USB MS Reader -- drive 5, s/n 058F312D81B1, rev 1.03 5/12/2013 10:42:58 AM
Generic USB SD Reader -- drive 2, s/n 058F312D81B1, rev 1.00 5/12/2013 10:42:58 AM
Generic USB SM Reader -- drive 4, s/n 058F312D81B1, rev 1.02 5/12/2013 10:42:58 AM
Generic Flash Disk, s/n CCBB1103071222521214545310, rev 5.00 1/12/2013 4:25:49 AM*
Generic USB CF Reader, s/n 058F312D81B, rev 1.01 21/11/2013 5:47:11 PM*
Generic USB MS Reader, s/n 058F312D81B, rev 1.03 21/11/2013 5:47:11 PM*
Generic USB SD Reader, s/n 058F312D81B, rev 1.00 21/11/2013 5:47:11 PM*
Generic USB SM Reader, s/n 058F312D81B, rev 1.02 21/11/2013 5:47:11 PM*
HTC Android Phone, rev 0100 17/11/2013 2:34:11 PM*
Generic Storage Device, s/n 0813380031B36307, rev 5.00 16/11/2013 2:17:43 AM*
USB DISK, s/n 7FAC0C0005101924, rev DL07 10/11/2013 2:12:20 PM*
* Possibly used again before the reboot following this time.
None discovered
↑ Intel(R) 82578DC Gigabit Network Connection
primary Auto IP Address:
Gateway:
Dhcp Server:
Physical Address:
Connection Speed: 100 Mbps
Microsoft 6to4 Adapter
Microsoft ISATAP Adapter
Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Networking Dns Server:
Reply With Quote

  #2  
Old 12-08-2013, 05:40 AM
WikedAnton Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
no sound

I have an i5 desk top and the other day the sound stopped in the middle of a song. if i view the mixer i can see the green ":thingy" (sorry for using technical terms) going up and down but no sound comes out. I get sound when i use headphones, i tested speakers in another computer and they work fine. When i looked in device manager and at the device "realtek digital audio" it says its working perfectly, but there is no jack information there. please help as i work with music all the time. my mother board is an intel DP55WB. i already updated the driver a few times and still nothing, though if the driver wasnt working i would assume the headphones wouldnt either. thank you in advance for lending me your brains....
Reply With Quote

  #3  
Old 02-16-2014, 08:25 PM
qfisheye Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Pa
Posts: 195
hi, lets test sound. start- control panel- at upper RH side click view by and pick large icons. find and click SOUND icon- at top click sound -then click any sound slick test and it should flash. If it flashes the dound driver should be fine.If you don't hear a sound you have 2 choices: 1. speakers are bad, but i doubt this. 2- the point where the connectors come out of the motherboard are defective. The cheapest fix is a new sound card. When the test button flashes the motherboard thinks the test was fine, butfrom that point to exit isnot working properly.Just to be on the safe side I would try different speakers before I would spend money on new speakers. Good luck....
Reply With Quote

  #4  
Old 02-17-2014, 04:58 AM
WikedAnton Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
thanks but did all the tests before. everything LOOKS like its working, but no sound from speakers. I get sound from headset though in the same usb plug, ???? I tested the same speakers in a second computer i have and they work fine. I have a 1 gig video card which i am not sure the computer is using, i think it may be using the factory installed one. I am a little confused. can i change the sound card without disturbing the vid card? i thought they were the same thing. thanks for you help, now if you can help a little more please
Reply With Quote
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SoundBlaster - No Sound Marshallan Hardware Problems 6 05-07-2010 05:37 PM
No sound problem abhilashkosigi Software Problems and Useful Utilities 2 05-22-2009 11:48 AM
Monitor Sound Suddenly Gone YMaster Hardware Problems 0 01-27-2008 12:31 AM
SoundMAX is installed, but I can't get any sound! lovesshoes Hardware Problems 1 01-22-2008 09:36 AM
Sound Suddenly Quit JCS82 Windows XP 5 03-24-2004 07:00 AM



All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 2.3.2 © 2005, Crawlability, Inc.