SoftwareTipsandTricks Forum

Go Back   SoftwareTipsandTricks Forum > Operating Systems > Windows 95/98/ME
User Name
Password


connected to net but web pages won't display

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 3 votes, 4.33 average. Display Modes

  #1  
Old 01-11-2007, 08:57 PM
modman666 Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
connected to net but web pages won't display

Was connected to the net as per normal with my PCI Speedtouch ADSL modem (no problems for over a year) when my connection dropped. When I tried to reconnect it wouldn't and I got into a hell of 650 errors which my ISP support were unable/unwilling to resolve.
Changed the modem to a USB one (also re-installed windows etc at suggestion of ISP) and after 3 days fiddling can now connect to the net, however I can;t do anything with it. Can;t locate or use webpages, ftp or POP mail. Can't even ping.
Yet my broadband seems to be connected at 576kbs just dinkum.
Can;t work out what the problem is - at moment am using friend's computer with the same USB modem, which was a bugger to get working (hung all the time) but now appears stable.
I want my computer back and my connection back - am running a not-for-profit website and doing much else from the old WIN98SE computer.
Not sure where to go from here - have tried disabling firewall/antivirus ec and checked for viruses and spyware..
Any suggestions.. ISP washed their hands and blaming it on WIN98...
Reply With Quote

  #2  
Old 01-20-2007, 11:30 AM
pip22's Avatar
pip22 Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 1,355
Just a suggestion as this recently happened to me when a setting in Internet Explorer got mysteriously changed. Only applies if your connection is labelled "Local Area Network" in Windows.

1. Open Internet Explorer

2. Click 'Tools>Internet Options'

3. Click the 'Connections' tab.

4. Click "LAN Settings"

5. All three option boxes should be UNTICKED

Click OK if you have had to make any changes.

Close IE. Re-open IE and see if it works.
Reply With Quote

  #3  
Old 01-25-2007, 10:09 AM
sickpricedotcom Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Start -> Run -> type CMD and click ok
In the DOS window that pops up type:

ping google.com

What are the results?

I'm just curious.
Thanks.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-17-2007, 04:42 PM
wavfile Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 6
Another thing to check is your 'cipher strength' --you can find this by going into your browser and then to help and see what it says there. I ran into this very same issue (or it sounds the same anyway) and thats what it ended up being for me. Its worth a look / see...
Best,
Wav.file
Reply With Quote

  #5  
Old 06-02-2011, 12:06 PM
pennywars Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Hi there,

I have a Dell desktop computer running XP Pro, with no wireless card, and I connected a Linksys Wireless-N home router to this computer via ethernet cord.
After some grief with limited or no connectivity, I manually entered the IP address, gateway, and preferred DNS server. The taskbar notification balloons tell me that I'm connected and the signal strength is very good, but when I open the Internet or Firefox, the page cannot be displayed.
I've made sure "work offline" isn't checked, and I've tried disabling the firewall. I've cleared cookies, temp files, history, etc. to no avail.I've reset and disconnected the router, checked cables, and still no luck.
I then opened up the dos prompt and tried pinging the router. I got the response that the request timed out, and 0 of 4 packets were received (100% loss). I tried pinging yahoo.com and google.com, and was told that the host could not be found.
The laptop I'm currently using works fine and it's part of the same network. I'm out of ideas - any suggestions would be great.

Thanks!
Reply With Quote
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dual display question astroghoul1999 Windows XP 0 01-03-2007 10:39 PM
Cannot display some web pages jmurr Windows XP 2 02-26-2005 09:05 PM
Connected to Internet, but says that 'Page cannot display' NEED HELP! Becky92589 Windows XP 1 07-22-2004 05:03 PM
Tranferring off-line pages to another computer. jyri Internet 1 03-18-2004 12:09 PM
connected, but pages don't load sharlene Windows XP 2 01-20-2003 04:45 PM



All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin Version 3.5.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 2.3.2 © 2005, Crawlability, Inc.